Senaste uppdateringen för Katalonien meditationenDet finns fler goda nyheter från Katalonien.

Först och främst har Buddisterna kallat till en permanent tyst aktion framför Parlamentet.

http://www.lavanguardia.com/vida/20171008/431902637037/la-comunidad-budista-convoca-un-acto-silencioso-permanente-ante-parlament.html

Nedan är en översättning av en del av rapporten:


”Den Katalanska koordinatorn för den Buddistiska sammanslutningen (CCEB) har kallat till en stilla meditativ koncentration som kommer att hållas på eftermiddagen, framför Parlamentet, the Parc de la Ciutadella, i Barcelona, vilken kommer att fortsätta ”i ansiktet av spänningarna ” som sker i Katalonien.

Buddisterna tror att ” lugnet och det inåtvända behövs synas på gatorna och speciellt på symboliska platser.” 

Uppropet, som startar imorgon kl 17.00 med en symbolisk handling, kommer att fortsätta påföljande dagar mellan kl 10.00 och 22.00, annonserade CCEB, vilka har rapporterat att det kommer att bli en fridfull handling som kommer att hållas där det finns behov” EFE”

Idag har även mer än 350.000 människor demonstrerat mot Kataloniens utträde på ett fridfullt sätt i Barcelona utan incidenter.

Slutligen har gruppen ”De äldre”, vilken startades av Nelson Mandela den 18 juli 2007 på hans 87:e födelsedag , också uttryckt att det behövs en dialog och besinning när det gäller krisen i Katalonien.

http://www.lavanguardia.com/politica/20171008/431893250719/the-elders-kofi-annan-dialogo-catalunya-espana-manifestacion-barcelona.html

Denna grupp inkluderar även Nelson Mandelas fru Graca Machel, före detta generalsekreteraren för FN Kofi Annan, UN Generalsekreterare Ban Ki-moon, grundaren av de Indiska Kvinnornas sammanslutning Ela Bhatt och USAs fd President Jimmy Carter.
Låt oss fortsätta att genomföra denna meditation varje dag kl 4:30 PM GMT (18.30 svensk tid) fram till och med Spaniens Nationaldag torsdagen den 12 oktober.

Här är vårt event på Facebook för denna meditation.

Du kan konvertera GMT tidszon till din lokala tidszon här:


Guidad meditation på olika språk finns via länken nedan:

Gudinnan vill ha fred och fred ska det bli!

Referens:

Vilka är ”De äldre”?Kommentarer