Rapport om ”Hjärtat av AN” Meditationen

Nedan är rapporten från Solara om branden nära ”Hjärtat av AN”.
Det är väldigt goda nyheter att branden har lagt sig.
Stort tack till alla som varit delaktiga i meditationen.

Source: https://www.facebook.com/groups/162204737312932/permalink/726373270896073/

---------------------------------------------

BRÄND I TRANSFORMATIONENS ELD VID HJÄRTAT AV AN!

Den senaste veckan har varit ganska intensiv här. På lördagen bröt en annan eld ut två byar ifrån oss. Dessa bränder händer när befolkningen bränner sina fält och sopor och lämnar elden utan tillsyn under de starka eftermiddagsvindarna under denna tiden på året. Då vi är i slutet av vår sex månader långa torr säsong spred sig brand snabbt.

På söndagen hade elden nått till berget intill ”Hjärtat av AN”. Grannar försökte få tag i den frivilliga brandkåren i närmsta staden Calca, men de svarade inte ens i telefonen. På eftermiddagen satt Emanaku och jag som stilla betraktare vid Ans torn och såg elden rulla över vårt berg. 

På måndag morgon såg branden ut att ha lugnat sig tills eftermiddagsvindarna startade. Sedan blossade elden upp igen och spred sig över vårt berg. Vi kände att ”Hjärtat av AN” skulle vara säkert om vi stannade här för att hålla strålen, men packade några resväskor, i fall om. På seneftermiddagen hade vi en gäst ifrån Nya Zealand som anlände för att stanna över natten i AN Wasi. Vi mötte David vid grinden och gav honom möjligheten att lämna eller stanna. Som tur var beslöt han sig för att stanna. Det kändes mycket bra att ha honom här tillsammans med oss, speciellt som att jag fortfarande återhämtar mig från min skadade ankel.

Detta var vår mest utmanande natt. Elden rusade ner för berget mot vår dal. Vi tre fortsatte att gå till tornet i AN för att se elden komma närmre och närmre. Energierna var starka och luften var totalt elektrifierad! Sent på natten gick vi till övre våningen till AN rummet i vårt hus och genomförde en mycket kraftfull stilla betraktelse av Hjärtat av AN, åtföljd av en Pa’a. Efter det kändes det som att vi skulle vara ok.

Vid bergets fot stod träd som vi verkligen inte ville att de skulle brinna upp. Som tur var när elden nådde träden så slocknade den. Inget av träden hade brunnit! Det var verkligen ett mirakel. När eftermiddagsvindarna kom tillbaks så kom även elden. Denna gången kom åtta brandmän och några få lokala människor som jobbade för att släcka branden, men ingen av dem hade någon utrustning, och de flesta hade ingen träning eller utbildning. Vi och våra grannar lånade dem skyfflar, hackor och hinkar. Det hade blivit uppenbart att vi inte skulle få mycket utomstående hjälp och det var upp till de boende här att göra något.

På torsdagen sammanstrålade Emanaku med andra för att släcka de kvarvarande härdarna. Till slut på lördagen kom 1 timme av kraftigt regn, följt av stadigt regn på söndagen.

Sedan dess har vi båda varit djupt utmattade. Vi har blivit grundligen brända av transformationens eldar och kännt det som att vi passerat direkt genom kärnan av vårt varande. Våra prioriteter har direkt blivit omändrade. Mycket av vad som var viktigt tidigare spelar inte längre någon roll. Vi har omätbart kommit mycket djupare i oss själva.

Under den senaste veckan har så många av er varit med oss och satt en cirkel av kärlek och skydd runt vår dal och Hjärtat av AN. Vi kunde känna er vara med oss och er närvaro var en stor källa till styrka för oss. Vi tackar er från vårt hjärta av hjärtan! Vårt enda sanna varande är större än magnifikt!

Nu kan jag till sist fokusera på att skriva oktobers Surf Rapport. Nästa vecka kommer vi att återuppta arbetet på Ans torn och Sebastian och Keenuane kommer hit. Vi kan känna massiva förändringar inom den närmsta horisonten.

Med sann, sann kärlek från Hjärtat av AN

ALLT ÄR VÄLKommentarer