Översvämningskatastrof i Indien
De värsta översvämningarna på ett sekel i den Indiska delstaten Kerala har hittills dödat över 370 människor och tvingat mer än 800.000 i hjälpläger säger tjänstemän och man förväntar stigande siffror.


Den sydvästra kuststatens högste minister sökte militär förstärkning för att stärka räddningsinsatserna, säger en tjänsteman vid räddningsmyndigheten. Sedan monsunsäsongen startade för ungefär 3 månader sedan har fler än 370 människor dött på grund av översvämningar och jordskred.

När vattnet har stigit har många människor funnit det allt svårare att få tillgång till mat och andra grundläggande bekvämligheter, eller för att nå säkerhet.


Indian volunteers evacuate local residents in a boat at Kozhikode, in the Indian state of Kerala. Picture: AFP
Indiska volontärer evakuerar lokalbefolkning i en båt i Kozhikode, i den indiska delstaten Kerala. Bild: AFP Source:AFPThe death toll from floods in India's tourist hotspot is rising. Picture: AFP
Dödssiffran från översvämningarna i Indiens turistcentra stiger. Bild: AFP   Source:AFP


Under den nuvarande monsunen har Kerala fått mer än tre gånger så mycket regn än genomsnittet, enligt Indiens Vädertjänst. Översvämningarna är de värsta på ett sekel.

I den senaste omgången som började för nio dagar sedan, har 164 människor dött och över 800.000 har flyttat in i mer än 1.500 räddningsläger, säger Pinarayi Vijayan, Chefsministers i Kerala.

Häftiga regn började träffa delar av staten igen i lördags morse och bromsade försöken att distribuera hjälparbetare och få nödleveranser till isolerade områden, av vilka många inte sett någon hjälp på flera dagar och kan endast nås via båt eller helikopter.

Regnen förväntas avta till ”lätta till måttliga” nivåer på söndagen, sa Indiens Vädertjänst.

Indian commuters travel in a truck to a safer place as flood waters ravaged Kerala. Picture: AFP
Indiska pendlare reser i en lastbil till en säkrare plats då översvämningarna härjade i Kerala. Bild: AFP Source:AFP

Regnet har också stört transportnätet i Kerala, en viktig destination för inhemska och utländska turister.

Vissa grödor har också översvämmats. Staten är en stor producent av gummi, te, kaffe och kryddor som svartpeppar och kardemumma.


Houses destroyed by a landslide in Kerala, South India, after devastating floods that have killed more than 300. Picture: Manjunath Kiran /AFP
Hus förstörda av ett jordskred i Kerala, Södra Indien, efter svåra översvämningar som dödat mer än 300. Bild: Manjunath Kiran /AFP Source:AFP


Vänligen inkludera därför denna senaste Indiska översvämning i den dagliga Nödsituations Meditationen kl 2:00 PM UTC, om du känner dig guidad och visualisera att räddningsaktioner genomförs så smidigt som möjligt och att människor kan få välbehövlig medicinsk hjälp leveranser och logistikstöd.

Seger för Ljuset!


Kommentarer